Нови доброволци в БМЧК-Разград преминаха обучение

17:52, 06 авг 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем нови доброволци на БМЧК-Разград преминаха обучение по основни знания за червенокръсткото движение, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на секретариата на Областния съвет на хуманитарната организация .

 Обучението се проведе в офиса на БЧК в Разград. Младежите се запознаха с историята, мисията,структурата на най-голямата хуманитарна организация в света. Тренингът включваше принципите, използването на Емблемата и Мисията на Международното червенокръстко движение.

Водещи обучението бяха Лъчезара Николова и Пресияна Цветкова-областен и зам-областен координатор на БМЧК. От тях новите доброволци научиха повече за структурата на младежката организация, за основните направления на дейност, клубове, програми и текущи проекти. На финала всички официално станаха членове на БМЧК-Разград, като си избраха клуб, в който да членуват.

Д-р Кехайова припомни, че доброволците на БМЧК Разград организират дейността си на клубен принцип. Тя допълни, че член на БМЧК може да бъде всеки млад човек на възраст до 35 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама