Цацаров станал студент

18:51, 06 авг 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е записал магистратура "Национална сигурност и отбрана" във Военната академия, съобщава "Капитал" в днешния си брой, позовавайки се на своя информация. А Ясен Тодоров - член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и председател на етичната комисия към прокурорската колегия, който се смята близък до Цацаров е влязъл платено обучение в магистратурата "Спортна журналистика" във Факултета за журналистика и масови комуникации на Софийския университет.

От програмата на специалността, която Цацаров е записал, се разбира, че ще трябва да положи изпити по задължителните дисциплини "Национална и международна сигурност", "Организация на основните формирования от сектора за сигурност и отбрана", "Стратегическо лидерство", "Система за национална сигурност и управление при кризи", "Основи на военната стратегия" и "Мениджмънт на отбраната и въоръжените сили".

Той ще трябва да покрие и избираеми дисциплини, сред които "Русия и глобалната сигурност", "Китай през XXI век", "Теория и практика на социалното управление", "Връзки с обществеността" или "Водене на преговори".

Сред факултативните дисциплини, които главният прокурор може да избере, е и "Операции, различни от война".

Ясен Тодоров от своя страна ще полага изпити по история на българската журналистика, мениджмънт на спортни събития, а освен това ще има практика в телевизия. В последните си телевизионни изяви Тодоров се изказва повече за проблемите на футболния клуб ЦСКА, отколкото за тези на съдебната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама