Повече от 200 000 лева ще вложи община Разград в ремонти на тротоари

06:06, 07 авг 16 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 200 000 лева ще вложи община Разград в ремонти на тротоари в общинския център и населените места на общината. Местната управа вече обяви обществена поръчка за фирма изпълнител.

 В Разград са предвидени ремонти на тротоари по ул. "Бузлуджа"/ двустранно ляв и десен тротоар, от бул. „България“ до бул.“Априлско въстание“ и от бул.“Априлско въстание“ до бул.“Южен булевард“/ ; тротоар пред входовете на бл .“Аврора 2 „ ;ул. "Св.Климент"/ двустранно ляв и десен тротоар, от ул.“Паркова“ до ул.“Априлов“ /.

След тяхното изпълнение и установяване на действителната строителна стойност, в рамките на свободния финансов ресурс ще се извърши ремонт на други тротоарни участъци в града, които ще бъдат определени от общинската администрация.

В рамките на обществената поръчка ще бъдат ремонтирани тротоари в селата Топчии, Островче и др., съобразно финансовите средства на общината. Редът за изпълнение по тротоарните участъци ще се определи от общинската управа.

Финансирането на ремонтните дейности ще се осигури със собствени бюджетни средства на общината до изчерпване на обявените финансови средства. Поръчката се изпълнява до размера на средствата, които местната управа може да осигури за нейното изпълнение през 2016 и 2017 г. Осигурените средства по бюджета за 2016 г. са в размер на 167 799.99 лева без вкл.ДДС.

Участникът, определен за изпълнител на обществената поръчка трябва да представи при подписване на договора, гаранция за изпълнение на договора в размер на 3 % от стойността му без вкл.ДДС.

Офертите на кандидатите се приемат до първи септември, а отварянето им ще бъде на следващия ден в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама