Жълт код за високи температури в 20 области

07:30, 07 авг 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 20 области на страната е обявен жълт код за високи температури за 7 август. Това сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Кодът ще важи областите: Силистра, Варна, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград. 

Времето в тях ще бъде горещо, с максимални температури около и над 35 градуса. Остава повишен рискът за възникване на пожари. Специалистите предупреждават хората с хронични заболявания, тези с високо кръвно и децата да са по-предпазливи в жегите. 

В часовете около и след обяд временни увеличения на облачността ще има над западната половина от страната и на места, главно в планинските райони ще превали. Вятърът ще е от север-североизток, слаб, в източните райони – до умерен. 

Червен индекс за екстремна пожарна опасност е обявен пък за цяла Югоизточна и цяла Североизточна България.Той е в сила и за отделни райони в родопската част на Смолянска, Пловдивска и Пазарджишка област и за най-южните части на Благоевградска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама