Студентът, който претърпя трудов инцидент в Италия, ще съди работодателя си

08:53, 07 авг 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В края на юни месец 20-годишният студент Цветелин от Дупница се оказа в болница, в италианския град Каляри с два счупени прешлена и инвалидност на едната ръка, след тежък трудов инцидент. Студентът от Югозападния университет в Благоевград отишъл да работи на строителен обект за лятото, но паднал от голяма височина докато с колегите си ремонтирали къща.

„Не съм подписвал никакъв договор“, обяснява момчето пред Нова тв. По думите му друго лице го е подписало след инцидента. Той разказва, че не е бил обезопасен при злощастния случай, а работници допълват, че работодателят Марчело Иванов от Дупница не позволявал да се губи време заради сигурността. „Ще го съдя“, категоричен е студентът.

„Пише, че съм се качил на стълба, че съм се подхлъзнал и паднал, и че лявата ръка ми е порязана, като съм паднал от 1,5 м.“, чете Цветелин в документ за трудовата злополука изготвен от фирмата. Той и другите работници, които при падането са били там, казват, че височината е била над 8 метра.

Оказва се още, че е имало е опит да се направи застраховка на момчето на 13-ти, след като инцидента е станал два дни по-рано, но работодателят не е успял. Цветелин разказва, че добри хора и той самия са платили разходите по лечението и възстановяването му.

Други работници алармират пък, че Иванов не им е плащал осигуровки. Те и Цветелин са намерили адвокати и ще опитат да потърсят правата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама