Улични дрифтъри тормозят Девня

09:27, 07 авг 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девненци пропищяха от улични дрифтъри, които системно нарушават спокойствието им в малките часове. Според очевидци незаконните дрифтинги най-често се провеждат в пространството между читалище "Просвета" и Общинския дневен център в кв. "Девня 1". Освен че вдигат непоносим шум, изпълненията на "смелчаците" застрашават живота и здравето на другите участници в движението. Не без основание са и съмненията на граждани, че тези младежи сядат зад волана под влиянието на наркотици и алкохол.

Сигнали за скоростните изпълнения се получават и в общината, но решаването на проблема не е от компетенциите на местната власт, а на МВР, уточниха от пресцентъра на администрацията. Въпреки че потърпевши от системния тормоз на дрифтърите са звънели многократно на тел. 112, от местното полицейско управление все още не са предприели каквито и да било своевременни действия, за да спрат незаконните изпълнения на дрифтърите и да установят в какво състояние управляват те автомобилите си. Според девненци инертността на служителите на реда се е възстановила, след като от Областната дирекция на МВР са били изтеглени екипите, изпратени след убийството в кв. „Повеляново“.

От общинската администрация призовават всички свидетели на уличен дрифтинг да снимат дискретно с телефоните си нарушителите, включително и регистрационните номера на колите им, за да не се разминават повече безнаказано. Всички изпратени на официалния сайт на общината или на страницата й във Фейсбук снимки и клипчета незабавно ще бъдат препращани по надлежния ред на вниманието на ОД МВР-Варна, в чиито правомощия е да стегне подопечните си служители от РПУ-Девня.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама