Николина Чакърдъкова ще пее в Жеравна

09:34, 07 авг 16 / Култура 25 920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Популярната народна певица Николина Чакърдъкова ще пее пред жителите и гостите на котелското село Жеравна. Това ще се случи по време на тридневния Фестивал на фолклорната носия, който се открива в местността Добромерица на 19 август. Концертът на Чакърдъкова и танцьорите от Неврокопския танцов ансамбъл ще бъде в събота (20 август) от 21,00 часа.

Този фестивал е един от най-колоритните в България, а организаторите от ансамбъл „Българе" се опитват да пресъздадат начина на живот на българите отпреди 100 години. По традиция празникът се провежда през първата събота и неделя след Голяма Богородица.

Новото тази година е, че изявите на групите за автентичен български фолклор отпадат. Към най-впечатляващо представилите се от тях на предишни издания на фестивала е отправена специална покана от организаторите за участие в "Жеравна 2016″. Избраните групи ще се включат с изпълнение в общата фестивална програма и не заплащат входна такса.

Главното условие, което гостите на събора трябва да спазят, за да бъдат допуснати, е да са облечени в народна носия или облекло от началото на 20 век. Чуждестранните гости могат да присъстват с носии на своите страни.

По време на трите фестивални дни не се допускат любителски фотоапарати, пластмасови изделия и ред други неща, напомнящи ни съвремието.

Пълната програма на фестивала вижте в прикачения файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама