Пак върнаха делото срещу кмета на Павел баня за плажа

10:21, 07 авг 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски за престъпление по служба отново е върнато на прокуратурата. Според съдия от Апелативен съд Пловдив в хода на досъдебното производство по делото са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила от категорията на отстранимите, довели до ограничаване правото на защита на обвиняемия. На Станимир Радевски е повдигнато обвинение за това, че в периода 10.11.2008 г. – 11.11.2008 г., в град Павел баня и в град Казанлък, в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, сключил и нотариално заверил  договор за даване вместо изпълнение, с което осъществил състав на  престъпление по чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Това е четвърто поредно връщане на обвинителния акт. Кметът на Павел баня Станимир Радевски бе задържан на 8 февруари 2013 г. заедно с вече покойния концесионер на плажа Теньо Паунов  и обвинен в престъпление по служба.

В края на юли пък  Окръжен съд Стара Загора върна на прокурора делото за убийство по непредпазливост на пътя срещу кмета  Станимир Радевски.  Иска се  допълнително разследване -  съставяне на нов обвинителен акт  и отстраняване на допуснатите съществени нарушения  при спазване на дадените  задължителни указания. 

Инцидентът стана на 16 ноември м.г. около 19 часа. Радевски пътувал с автомобил „Лада Нива” от Павел баня към село Виден.  На много тъмен участък, блъснал вървящия вдясно по платното Георги Георгиев на 64 г. от село Виден. Мъжът тикал велосипеда си, а до него вървяла 18-годишната му внучка. Георги загинал на място.  Момичето не е пострадало.

Според съдията, обвинението не е контретизирало обстоятелства, представляващи „съществени факти”, обуславящи участието на подсъдимия в извършване на престъплението. 

Липсва цялостен правен анализ, не е отговорено и на довода на защитниците на подсъдимия, заради което те са направили искане за прекратяване на наказателното производство,  че в случая, според тях, става въпрос за “случайно деяние”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама