Мотористи са тежко ранени след катастрофа край Стара Загора (обновена)

10:45, 07 авг 16 25 1049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж и жена са тежко ранени след катастрофа между мотоциклет и лек автомобил край Стара Загора, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал около 05.05 часа по пътя Стара Загора- Димитровгра. В посока север, се е движил лек автомобил  "Опел Зафира", управляван от В. К., на 22 г. от  Димитровград. В землището на село Тракия, той предприел маневра “изпреварване” на неустановен към момента автомобил, без да има необходимата видимост. При изпълнение на маневрата, с предната дясна част на автомобила блъска насрещно движещ се мотоциклет "Ямаха Версити", управляван от 47 годишен водач и с пътник, жена на 45 години, двамата от Стара Загора.

В резултат на удара водачът на мотоциклета е получил фрактура на глезен и открита рана с фрактура на подбедрицата на десен крак, а жената е с ампутиран десен крак. Пострадалите са откарани в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, където след извършен преглед мъжът е настанен за лечение в отделение по травматология на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”, без опасност за живота, а жената е настанена в КАИЛ, в критично състояние, с опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с техническо, което е отчело 0.00 промила и на двамата. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама