С пълна сила текат летните ремонти в детските градини в Шумен

12:22, 07 авг 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За текущи ремонти в детските градини в община Шумен на покриви, подови настилки, частична подмяна на дограма и др. тази година са заделени 250 хил. лева от местната хазна. Парите са за дейности във всички 32 детски градини в общината.

До момента са изпълнени работи на стойност 126 хил. лева. В сумата влизат ремонтите направени по предписание на контролните органи – пожарна, РЗИ, Областна дирекция по безопасност на храните и др.

С 63 хил. лева е ремонтирана подпорната стена на детска градина “Щурче” в Шумен.

Приключил е текущият ремонт в детска градина “Брезичка”, където е поправена оградата, поставени са нови PVC врати. Летен ремонт е направен и в ЦДГ №30 “Космонавт”. Нови пясъчници са изградени в ЦДГ №32 “Дружба”, направен е и вътрешен ремонт. Завършено е обновяването на офисите и една умивалня в ЦДГ №25 “Братя Грим”.

В момента се работи по подмяната на парната инсталация в детска градина “Чучулига” в квартал “Дивдядово”.

Предстоят довършителни строителни работи в ЦДГ №1 “Звънче”, ЦДГ №5 “Латинка”, ЦДГ №24 “Светулка” и забавачките в селата Ивански, Градище и Царев брод.

В детските заведения, където има нужда от ремонт на покрива дейностите трябва да завършат до 28 август.

Поради обжалване на обществената поръчка временно е спряно изпълнението на проектите за газифициране на ЦДГ “Братя Грим” и ЦДГ “Дружба” в Шумен. Общата стойност на двата проекта за забавачките в квартал “Тракия” е 335 хил. лева.

Приключил е основният ремонт на покрива на VІ Основно училище “Еньо Марковски” в Шумен. С 5 хил. лева собствени средства в СОУ “Сава Доброплодни” са ремонтирали козирката на покрива.

За текущи летни ремонти училищата в Шумен са заделили свои пари в размер на 400 хил. лева и за момента всички дейности там вървят по график.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама