Задържаха пиян и неправоспособен шофьор, блъснал такси в Стара Загора

12:32, 07 авг 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържан е 30-годишен старозагорец, който блъснал такси и избягал, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал снощи около 20.05 часа, в Стара Загора. По ул. "Димчо Стаев", в посока от юг - север, се  движел таксиметров автомобил  "Шевролет Авео", управляван от П. Я., на 47 години, от Стара Загора. На кръстовището с ул. "Братя Жекови" водачът предприел маневра “завой наляво”, без да се е убедил, че не създва опасност за останалите участници в движението и е блъснат в задната дясна част на автомобила от минаващия покрай него лек автомобил "Волво", управляван от неправоспособния М. Г., на 30 г., от Стара Загора. В следствие на удара таксиметровият автомобил се завъртял, блъснал и съборил желязобетонен стълб за осветление, намиращ се на северозападния край на кръстовището.

 М. Г. е напуснал мястото на произшествието и е опитал да се укрие, но по-късно е установен.

В резултат на удара леки наранявания (натъртвания и порезни рани) са получили пътуващите на задна седалка на таксиметровия автомобил, жена на 39 г. и две момичета на 10 г. и на 8 г. Обслужени са на място от екип на Спешна помощ и са освободени.

Двамата водачи и друг пътник в таксиметровия автомобил, мъж на 38 години, са без наранявания. Причинени са значителни имуществени щети по двата автомобила и желязобетонния стълб.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила на П. Я. и 2,67 промила алкохол в издишания въздух на М. Г. Установено е също, че лекият автомобил "Волво", управляван от М. Г. е спрян от движение през 2015 г.

Образувано е досъдебно производство по случая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама