Една цифра забатачи дело срещу „Пайнер“

14:58, 07 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3-членен състав на Административен съд Хасково /ХАС/ отмени решението на Районен съд Харманли касаещо „Пайнер“ ООД.

Topnovini.bg информира за случая.

На 7 декември 2014 г в комплекс „Приказките“ край Харманли влезли на проверка данъчните. Поводът за инспекцията бил - установяване факти и обстоятелства, свързани с наличие на организирани посещения за студентския празник, наличие на куверти и тяхното отчитане, установяване цените на предлаганите стоки, отчитане на приходи от продажби и установяване касова наличност на парични средства в търговския обект.

Инспекторите установили, че касовата наличност възлиза на 202.30 лв., а според техните сметки трябвало да има 8606.50 лв. Установена е разлика между фактическата наличност и отразените парични средства в размер на 8404.20 лева, казват данъчните и обясняват пред съда, че разликата не е отразена своевременно чрез операциите „Служебно изведени” суми.

От НАП издали санкция за 800 лв. При обжалването състав на Районен съд Харманли намали глобата на 500 лв., защото нарушението не водело до неотразяване на приходи.

Сега ХАС пък връщат делото за ново разглеждане в Харманли от друг съдебен състав. Оказва се, че в документите е допусната грешка само при изписването на една цифра в номера на Наказателното постановление.

Съдиите Ива Байнова, Василка Желева и Кремена Костова-Грозева казват – „вероятно се дължи на допусната техническа грешка, но касационната инстанция не може да поправя допусната явна фактическа грешка в решението на първоинстанционния съд и единствен процесуален способ за възстановяване законосъобразността на съдебния акт остава обезсилването му“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама