„Дунав“ да посрещне „Черно море“ в Русе, настояват феновете

15:32, 07 авг 16 / Спорт 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Феновете на „Дунав“ продължават да настояват отборът да играе в Русе преди началото на ремонтните дейности на местния Градски стадион. Припомняме, че заради изискванията на БФС съоръженията в елита да разполагат с изкуствено осветление, "драконите" "домакинстват" на "Лудогорец Арена" в Разград.

След обявяването на датите и часовете за срещите от Първа лига до шестия кръг, идеална възможност за завръщането им в Русе предоставя домакинския мач с „Черно море“, който е насрочен за 27 август, събота, от 17 часа.

„Това означава, че осветление за този двубой при всички положения няма да бъде необходимо. Ако всичко върви по план с обществената поръчка за нов терен и осветление на Градския стадион, то ремонтните дейности ще могат да започнат малко след това, в началото на септември“, отчитат от FCDunav.eu.

Все още не е ясно дали БФС ще позволи мачът да се играе в Русе, тъй като, че за да се случи това, стадионът трябва да премине по процедура по лицензиране по сегашните правила, които включват изкуствено осветление. „При това развитие на нещата обаче, точно за този мач с „Черно море“ освеление няма да е необходимо“, коментират още феновете на „драконите“.

Междувременно продължава да набира скорост и онлайн петицията, която организираха феновете по този повод. Както вече съобщихме, тя стартира в началото на седмицата с настояване за незабавно връщане на „Дунав“ в Русе и вече е събрала подкрепата на над 1 200 души.

Според програмата на футболната централа, следващите срещи на русенския отбор са:

на 12 август, петък, от 21:15 ч. срещу "Пирин" Благоевград на "Лудогорец Арена" в Разград; на 19 август, петък, от 19 ч. срещу "Локомотив" Горна Оряховица на ст. "Локомотив" в Пловдив; на 27 август, събота, от 17 ч. срещу "Черно море" на "Лудогорец Арена" в Разград; на 11 септември, неделя, от 21:15 ч. срещу ЦСКА-София на "Лудогорец Арена" в Разград.

Припомняме, че дунавци изиграха вече първите си две срещи в елита след 25-годишно прекъсване. Те записаха равенство 0:0 с "Верея" Стара Загора в първия кръг в Разград и победиха "Нефтохимик" с 2:1 в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама