Немски инвеститор ще строи завод за кабели в Северозападна България

15:35, 07 авг 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на немския концерн „LEONI“ АД са започнали проучване на условията за инвестиции в Северозападна България, съобщиха от община Ловеч. От там уточниха, че миналата седмица местната управа се е срещнала с делегация от предприятието. Немските инвеститори са заявили намерението си да открият предприятие или клон на „LEONI“ в България, където има свободна работна ръка. Процесът на производство на кабели все още основно се извършва чрез ръчен труд, затова от компанията се спрели на Северозападния регион, който е с висок процент на безработица. 

 От община Ловеч са изтъкнали предимствата да се инвестира в града- благоприятното географско  положение, близостта на важни пътни артерии, улесняващи транспортните и  логистичните нужди на предприемачите, както и наличието на потенциална работна ръка. Други възможни градове за изграждане на предприятието са Плевен и Лом.

“LEONI“ АД е основана през 1917 г, а сега е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология. Фирмата има около 75 000 служители в 32 страни от цял свят.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама