Митничар отказа 5000 лева от каналджия

22:00, 07 авг 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каналджия, превозвал 41 мигранти в хладилен фургон, е опитал да подкупи граничен полицай, за да не бъде разкрит. Затова той е осъден на 2 години затвор и глоба в размер на 5000 лева. 

Окончателната присъда на Кемал Туран е постановена от Върховния касационен съд. Вече е в сила и приведена в изпълнение, след като делото продължи повече от година на три инстанции. Осъденият е отказвал да се признае за виновен и да съдейства на разследването, но в крайна сметка и двете обвинения, и за каналджийство, и за предлагане на подкуп, са доказани.

Случаят е от април 2015г., когато около 3 часа през нощта товарен автомобил пристигнал на Дунав мост-Русе. В ремаркето имало 8 палета с над 3 тона електрически кабели и платки, а шофьорът казал, че пътува за Германия.

Старши специалист от отдел „Борба с наркотрафика” към агенция „Митници” се усъмнил в поведението на шофьора и насочил камиона за сканиране с рентгеновата система.

Когато спрял при рентгена, шофьорът слязъл и предложил подкуп на митничаря при рентгена. Похвална реакция от страна на граничния полицай откарва камион до митническото хале, където при разтоварването на стоката са открити 41 чуждестранни граждани, сред които и 4 деца.

При изброяването и описа на предлаганата сума се оказало, че наброява 2 625 евро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама