Започва ремонтът на ул. "Гладстон" в Пловдив

07:16, 08 авг 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва ремонтът на ул. "Гладстон" в участъка от бул. "Руски" до бул. "Васил Априлов". С рекострукцията ще бъде премахнат и последният паваж от важната градска артерия, която минава през самия център на града и свързва няколко големи булеварда.

Срокът за завършване на ремонта е 70 дни, изпълнител е "Пътинженеринг". Старата паважна настилка по ул. "Гладстон" ще бъде подменена с асфалт, ще се направи и разширение на кръстовището с бул. "Руски", като е предвидена нова лента, която да обслужва десния завой и да осигури подход към мол "Марково тепе".

Преди няколко месеца кметът на Пловдив Иван Тотев анонсира, че в обществената поръчка ще се включат и няколко съпътстващи улици, като "Захари Стоянов" и "Никола Петков". Стойността на процедурата ще е близо 1.7 млн. лева, проектът ще се реализира в две бюджетни години - 2016-а и 2017-а.

Премахнатият паваж ще се използва за малки улици в централната част на града - между бул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Шести септември", които все още са на калдъръм. Изваденият от тях калдъръм пък ще отиде в Стария град.

Асфалтирането на участъка от ул. "Гладстон" е включено в мащабното реновиране на зоната между бул. "Руски", бул. "Васил Априлов" и свързващите ги улици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама