Българското участие в Рио продължава с бокс, плуване и стрелба

09:13, 08 авг 16 / Спорт 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участието на българите в Олимпийските игри в Рио де Жанейро продължава със спортна стрелба, гребане, плуване и бокс.

Стрелецът Антон Ризов ще участва в дисциплината 10 метра въздушна пушка. Квалификациите започват в 15:00 ч. българско време. Ризов е един от 56-те стрелци, които се състезават на Игрите. На финала ще се класират осем от тях. Битката за медалите е днес от 18:00 ч.

Това е първата от трите дисциплини, в които ще участва Ризов. 28-годишният българин ще се съревновава и на 50 м пушка от положение легнал и 50 м пушка от три положения.

В 14:30 часа се очаква да започне състезанието по грабане, ако времето в Рио бъде благосклонно. На гребния канал ще застанат Георги Божилов и Кристиян Василев за репешажа на двойка скул. Старътът в лагуна Родриго де Фрейташ трябваше да се проведе в неделя, но беше отложен заради силен вятър.

Българското участие в бокса ще започне в 18:00 часа. Симеон Чамов ще се изправи срещу турчина Онур Шипал в първия кръг на категория до 69 кг. Победителят от този мач ще срещне тайландеца Сайлом Ади в осминафиналите.

Нина Рангелова ще даде началото на участието ни в плуването. Тя ще участва в квалификации на 200 метра свободен стил. Рангелова ще плува във втората серия. По програма състезанието трябва да започне в 19:00 часа българско време.

Игрите ще бъдат излъчвани по БНТ 1 и БНТ HD, както и по БГ САТ, която притежава каналите TV+, F+ и Sport+.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама