Ограничено е движението на камиони над 12 тона по пътя Котел – Кипилово

09:24, 08 авг 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението на камиони над 12 тона по пътя Котел – Кипилово е ограничено, съобщи за Радио "Фокус" - Сливен дежурният в Областната дирекция на МВР.

Като цяло нормално се извършва движението в област Сливен. Интензивен, но без задръствания, е трафикът по магистрала „Тракия”, Подбалканския път – София – Казанлък – Сливен – Бургас, както и по пътя София – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Бургас.

Полицейски екипи има в района на „Петолъчката“, Минерални бани – отбивката за село Ковачите и Нова Загора. Камери за видеонаблюдение са разположени в районите на селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София.

Пътят Сливен – Ямбол, който е и връзка с автомагистрала „Тракия“, е най-натовареният пътен участък в областта през летните месеци. Препоръчително е движението по него да е с повишено внимание.

Полицейски екипи по този път има в село Крушаре, както и на разклона за село Камен, а пътен възел „Ямболската детелина“ е участък с повишена опасност за ПТП. Свлачище по пътя Сливен – село Ичера е причина за забрана на движението в този участък, препоръчва се преминаване през кръстовище „Петолъчката“. Другият обходен маршрут е през Абланово - Даулите – връх Българка – Ичера, но състоянието на пътя не е добро. Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 10 тона през проходите "Вратник" и "Твърдишки".

Котленският проход е отворен за всички превозни средства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама