Общинският съвет в Плевен е приел 212 решения

09:46, 08 авг 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 221 са били предложенията, които е обсъждал общинският съвет в Плевен през първите щест месеца на годината на 9 заседания. Отчетът бе предоставен от председателя Мартин Митев на последното заседание на местния парламент. Приети са били 212 решения.

Най-активен е бил кметът на общината Георг Спартански, който е внесъл общо 191 предложения. Председателят на общинския съвет е вносител на 8 предложения, постоянните комисии – на 18, общински съветници са внесли 2. За първите шест месеца на годината са постъпили общо 13 питания – 11 от съветници от групата на ПП „ГЕРБ“ и 2 от съветник от НФСБ.

Има и едно питане от гражданин до кмета на община Плевен. За отчетния период общинският съвет е приел 5 решения за промени в действащи нормативни актовe, сред които наредбата за местните такси и цени на услуги, наредбата за преместваеми съоръжения, за опазване на околната среда, за търговската дейност и др.. Съветниците приеха и една изцяло нова наредба – за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаване на сертификати клас В.

През отчетния период районата прокуратура не е протестирала и не е искала отмяна или изменение на незаконосъобразни актове на местния парламент, не е спирала и изпълнението на такива актове. За изминалите месеци има едно „отлагателно вето“, наложено от кмета върху решение на общинския съвет. То е относно корекция на задължение по компонент от такса битови отпадъци на читалищата от община Плевен.

От началото на годината до края на юни областният управител на Плевен е върнал за ново обсъждане 2 решения на съветниците – за учредяване на безвъзмездно право на ползване на читалище „Слънце – 1927“ в село Ралево и за предоставяне на мери, пасища и ливади от общинския поземлен фонд.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама