Илияна Йотова: Бурята с кандидата ни за президент е повече в медиите, отколкото в БСП

09:59, 08 авг 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бурята във връзка с президентските номинации е повече в медиите, отколкото в БСП. Това заяви евродепутатът и член на соцръководството Илияна Йотова пред БНТ.

Скандалите в столетницата около номинацията на ген. Румен Радев не стихват. Миналата седмица пък омбудсманът Мая Манолава влезе в словесна битка със Стефан Данаилов, като увери, че не би се кандидатирала, ако не я издигне БСП. Социалисти продължават да се оплакват, че въпреки допитването в партията ръководството налага Радев, въпреки че той не се ползва с широка подкрепа в соцсредите, а се счита близък до АБВ.

„Ние преминахме целия път дотук. Става дума за допитването, което проведохме в нашата партия. Попитахме своите членове какъв трябва да бъде следващият президент на страната, как да се явим на тези избори”, обясни евродепутатът.

Тя напомни, че предстои заседание на Националния съвет, където щ се вземе окончателното решение, както и разговори с АБВ и „Движение 21“.

На въпрос ген. Радев чия кандидатура е тя, уточни че той е предложен за първи път от лидера на БСП Корнелия Нинова в една от софийските организации. По думите й, в Брацигово и Велинград ген. Радев също е получил номинации.

По думите й БСП номинира ген. Румен Радев в този момент, защото следващият президент ще трябва да решава преди всичко въпроси свързани с националната сигурност.

Ексдепутатът от БСП Антон Кутев пък коментира пред Нова тв, че няма лошо да има една предварителна битка за номинация. В щатите тя продължава повече от година.

Според него разликата в двете кандидатури е, че при Мая Манолова трябва да се прави кампания „навън”, а при ген. Радев трябва да се прави кампания „навътре”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама