Мохамед Халаф: Турция пое към пълна диктатура

10:22, 08 авг 16 / Политика 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Турция отива към страните от третия свят и се превръща в една полицейска държава". Това заяви журналистът Мохамед Халаф пред Нова тв.  

"Армията, която беше организирана и въоръжена от НАТО, вече няма силата, която имаше досега. Страната отива към пълна диктатура", категоричен е Халаф.  

С най-големия митинг в новата история на Южната ни съседка, провел се вчера, 7 август, иницииран от партията на Реджеп Таийп Ердоган, целта е била президентът да отправи няколко послания както към вътрешните си опоненти, така и към света, коментира журналистът. 

Едното послание е, че Ердоган има голяма подкрепа в страната за това, което прави, а тези, които го критикуват, са несправедливи.  

Неслучайна според него се очаква премиерът Бойко Борисов да посети Турция, "загрижен от развитието на събитията в Южната ни съседка". От изключителна важност за целия Европейски съюз е какво ще е бъдещето на споразумението между Турция и Европейския съд за бежанския поток, стопиран за сега в турската република, смята още той.

Според Халаф България е най-уязвимата държава от целия съюз, защото евентуално "отпушване" на границата ще е истинско цунами за страната ни. И добави, че никой не може да предвиди какви ще са последвалите действия на турския президент. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама