Световноизвестен тенор извисява глас в „Турандот“ и „Аида“ в Летния театър

10:28, 08 авг 16 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-търсеният български тенор зад граница Камен Чанев ще зарадва почитателите на красивата музика в Бургас с участията си в шедьоврите на Пучини и Верди -  оперите „Турандот” и „Аида”. Заглавията са част от афиша на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016 г. и ще бъдат представени в Летния театър на 10-ти и 16-ти август от 20:30 ч.

Първо бургазлии и гости на града ще имат възможност да чуят красивата приказка за жестоката принцеса Турандот, която отнема живота на всеки, дръзнал да поиска ръката ѝ,  но не успял да отговори на гатанките ѝ. В ролята на принцесата ще влезе ангелогласното сопрано Габриела Георгиева, а мъжът, решил да я обича и да се бори за нея, ще бъде изигран от тенора Камен Чанев. Талантливият певец отдавна е получил своето голямо признание и е чест гост на световни сцени като Щатсопер, Дойче опер в Берлин, Лисео в Барселона, Ла Фениче във Венеция и много други.

Чанев  ще погали слуха на публиката с изпълнението на финалната  фраза „винчеро”  от  знаменитата ария  „Несун дорма" („Никой не спи”), която всеки път изправя присъстващите на крака. Финалът на красивата приказка за принцесата е с щастлива развръзка, защото тя се влюбва. Ключът за сърцето ѝ се оказва упоритостта и безстрашието на Калаф.  Диригент на представлението е Григор Паликаров, а режисьор Нина Найденова.

Мощният глас на тенора  Камен Чанев ще огласи Летния театър и на 16-ти август, когато ще бъде поставена операта „Аида”. В образа на пленената етиопска принцеса, превърната в робиня, ще видим сопраното Йоана Железчева. Любимият ѝ – военачалникът Радамес, ще бъде изпълнен от Чанев. В ролята на дъщерята на фараона, която също е влюбена в Радамес, ще влезе мецосопраното Даниела Дякова, а етиопският крал Амонасро, който е баща на Аида,  ще бъде изпълнен от  Нико Исаков. Режисьор на представлението е Павел Герджиков, а диригент - Иван Кожухаров. За „Аида” казват, че е една от оперите, които човек трябва да гледа поне веднъж в живота си.

Освен от „Турандот” и „Аида”, сцената на Летния театър ще бъде завладяна и от фаталната „Кармен”. Темпераментната циганка  ще бъде изпълнена от чаровната Даниела Дякова, а нейният любим дон Хозе от тенора Костадин Андреев. Диригент е Иван Кожухаров, а режисьор - Дарина Главанакова – Бакърджиева. „Кармен” ще се играе на 12-ти август от 20:30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама