Ул. "Гладстон" в Пловдив ще е готова за 68 дни

10:28, 08 авг 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 68 дни трябва да приключи ремонтът на ул. "Гладстон" в Пловдив в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Руски". Първа копка на реконструкцията направи днес кметът Иван Тотев.

"Използваме случая, че имаме две затворени кръстовища през този месец, и най-нормалното нещо е именно сега да се изпълни реконструкцията на "Гладстон", поясни градоначалникът. По думите му паважът ще бъде изцяло подменен с асфалтова настилка, ще бъдат изградени тротоари и ново осветление. По време на ремонта улицата ще е затворена за движение.

Близо месец и половина ще е спряно движението и на кръстовището на бул. "Васил Априлов" с бул. "Пещерско шосе", допълни Тотев. Ремонтът върви заедно с прокарване на тръби за парно, така че трябва да се изчака, поясни кметът.

До края на септември мащабните ремонти на улици в тази централна част на града трябва да приключат. "Извиняваме се на хората, които живеят и работят тук, но вече се вижда колко добре се оформят нещата по бул. "Васил Априлов", ул. "Любен Каравелов", впоследствие и по бул."Руски" и ул. "Гладстон", коментира още Тотев.

Вече е отворено за движение ремонтираното кръстовище на бул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Източен". Там също бе направена мащабна реконструкция.

Предстои да започне и ремонтът на бул. "Шести септември" и ул. "Ясна поляна", както и изграждането на подход и паркоместа към новата зоологическа градина, която се очаква да отвори врати тази есен. Паркоместата ще бъдат оформени с паважната настилка, демонтирана от бул. "Коматевско шосе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама