С безплатен бърз тест откриват проблеми в детската реч

10:39, 08 авг 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бърз тест за оценка на комуникативното, езиковото и графомоторното развитие на децата прилагат логопедите в Дома за медико-социални грижи във варненския квартал „Виница“. Той изследва степента на социализация и комуникация, графизъм, разбиране и изразяване, обясни Нели Могорова, логопед и специален педагог в дома. Тестът е безплатен и е подходящ за всички деца, за които има съмнения за езикови проблеми и говорни нарушения.

Логопедичната дейност е част от работата в Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в дома. Изследването на логопедите започва още в кърмаческа възраст, когато се формират вокализацията, вербалната продукция и комуникативните сигнали.

В центъра работят и специални педагози, които се концентрират върху работата с деца със специални образователни потребности. Те използват индивидуални образователни програми, съобразени с потребностите и възможностите на всяко дете. Прилагат се различни методи и средства на работа, сред които монтесори терапия, сензорна интеграция, арт терапия и занимания в Библиотеката на играчките.

Престоят, прегледите, консултациите и рехабилитационните процедури, предлагани в центъра, са безплатни, подчертаха от Дома за медико-социални грижи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама