Кралев възмутен от организацията в Рио: Министри и премиери чакат с часове без транспорт

10:51, 08 авг 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на спорта Красен Кралев написа гневен пост във фейсбук, насочен към организацията на Олимпийските игри. „Бразилия още не може да разбере, че има ангажимента да организира най-голямото спортно събитие в модерната история. Организацията е катастрофална“, жалва се Кралев.

По думите му транспортната система за извозване на правителствени гости, служебни лица , членове на Националните Олимпийски Комитети е колабирала. „Шофьорите не знаят нито къде отиват, нито къде са маршрутите, нито къде са спортните съоръжения. Да стигнеш някъде навреме е невъзможно, а валидността на пропуските за колите зависи единствено от настроението на пазачите“, разказва още спортният министър и допълва, че "охраните в олимпийското село са неграмотни и груби".

„Министри и премиери стоят с часове без транспорт и без съдействие от страна на безпомощните доброволци, които не винаги знаят добър английски за да могат да им помогнат. Няма никакъв протокол, въпреки че има представители на 206 правителства“, ядосва се българският министър. Друг проблем пък бил, че канализацията давала дефекти, храната е с недобро качество.



За откриващата церемония Кралев също има забележки. След приккючването й на организаторите са били необходими повече от два часа, за да върнат спортистите обратно в селото. "Организацията за посрещане на официалните гости също беше безобразна. Шест часа безсмислено размотаване с автобуси само за да се чуе семплата реч на бразилския спортен министър. И всичко това гарнирано с постоянно пристигащи сигнали за кражби в селото, обрани спортисти и прочее безумия, сътворени от безпомощните организатори. Хаос и безхаберие - това бележи началото на игрите. Всички делегации протестират, но се съмнявам нещо да се промени до края", според спортния ни министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама