Кметът на Пловдив: Не продаваме паветата, ползваме ги за паркинги и алеи

11:00, 08 авг 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Община Пловдив не продава паветата от старите настилки по улиците", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод разпространена информация, че ценните гранитни настилки се търгуват.

Паветата, които се вадят от улиците на Пловдив, се съхраняват в три депа, уточни пловдивският кмет. Той припомни, че паветата се използват масово за оформяне на паркоместа, за алеи в паркове и пешеходни зони.

В базите паветата се съхраняват с охрана, изготвят се приемно-предавателни протоколи, а когато е необходимо, се вземат определени количества по заявки на районните кметове и се използват за общинска инфраструктура.

"Нямаме нито практика, нито желание паважът да се използва за нещо друго освен за направа на настилки, където е необходимо", подчерта Тотев.

Темата за това какво се случва с паветата от пловдивските улици стана особено актуална в града, след като през поседните няколко години започна масова подмяна на старите настилки. Ключови артерии като ул. "Петко Д. Петков", бул. "Македония", ул. "Гладстон", бул. "Васил Априлов" и др. се освободиха от паважа и бяха преасфалтирани.

Заради публикации в медиите, че паветата се продават, прокуратурата възложи на МВР да извърши щателна проверка. Пловдивският кмет обаче е категоричен, че Общината не търгува с паветата, а ги влага в нови настилки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама