15 пожара гасиха в област Търговище за три дни

11:17, 08 авг 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо на 15 сигнала за пожари са се отзовали огнеборците в област Търговище в периода от петък до неделя.

В събота служители на Пожарната са гасили сухи треви в двор на ул. „Ц. Церковски“ в Търговище, като своевременните им действия са предотвратили разрастването на огъня към намиращи се в близост две сгради и лозов масив, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Небрежност при боравене с открит огън е причина за възникване на пожар и в гараж в с. Буховци, в резултат на който е изгоряла дървена гаражна врата. Същата е причината и за пламнал в неделя пожар в покрив на пристройка в местността „Драката“ край Търговище, където са изгорели 20 кв. м покривна конструкция и са спасени от огъня две сгради.

Късо съединение в захранващ кабел от осветителен стълб е причинило пожар в сухи треви край язовир „Каваците“ в Попово. Огънят е погасен без преки материални щети.

Огнеборците в региона са погасили без преки щети и пожари, възникнали в сухи треви на територията на областта поради небрежност при боравене с открит огън – в дворно място в с. Разбойна; в кв. „Калково“ на Търговище, с. Съединение; с. Макариополско, с. Лиляк, край бул. „Ал. Стамболийски“ в Търговище, на ул. „Дружба“ в Попово, в гробищния парк в Попово, в с. Ковачевец, до бензиностанция край с. Кьосевци, както и в землището на с. Пъдарино, където е предотвратено преминаването на огъня към намираща се в близост 5 000 декара овощна градина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама