Десетки загинали при бомбен атентат в пакистанска болница

12:22, 08 авг 16 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки пакистанци загинаха при бомбен атентат, извършен в болница в югозападния град Квета, съобщават световните агенции. Според последната информация, до момента жертвите са над 50, като властите смятат, че броят им ще се увеличи шрез следващите часове.

"За момента имаме информация за над 40 ранени, преброени по време на транспортирането им до различни болници в града", каза по-рано министърът на здравеопазването Салех Балох, цитиран от АФП.

Взривът избухнал малко след като в болницата било докарано тялото на застрелян при друго нападение по-рано през деня адвокат.

Бомбата избухнала сред множество хора, събрали се пред здравното заведение, за да оплачат убития си колега.  

Сред тях имало адвокати и полицейски служители, а човекът, заради когото дошли, е Билал Каси, ръководител на сдружението на адвокатите в провинция Белуджистан, чиято столица е Квета. Повечето загинали са адвокати и журналисти, отбелязва АФП.

Не се съобщава дали атентатор самоубиец се е взривил на входа на болницата, или нападението е било извършено с предварително заложена бомба.

Министърът на вътрешните работи на провинцията Белуджистан обаче заяви, че полицията е събрала веществени доказателства на местопрестъплението, които навеждат на мисълта, че става дума за самоубийствен атентат.

До момента нито една терористична организация не е  поела отговорност за атаката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама