28 сигнала вдигнали на крак русенските огнеборци през почивните дни

13:04, 08 авг 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 28 сигнала са вдигнали на крак екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" от петък до днес, съобщиха органите на реда.

Огнеборците са гасили предимно пожари в сухи треви, храсти и отпадъци, при които не са нанесени щети. Такива произшествия е имало в Беленско, в села в Русенско, в землището на села на територията на общините Сливо поле и Две могили, в село Тетово, в няколко русенски квартала, в с. Николово и т.н.

Гасени са запалени метални контейнери в Русе, запалване на нерегламентирано сметище в кв. Средна кула, треви и храсти в нерегламентирано сметище на изхода от град Мартен към село Сандрово.

В 21:18 часа на 6 август екип от ССОД при РДПБЗН- Русе е изпратен за оказване на съдействие по сигнал за рой пчели в района на спортна площадка до бл. 6 в квартал "Дружба" в града. Роят е прибран.

В 22:25 часа същия ден 2 екипа от Първа РСПБЗН са се отзовали по сигнал за дим от апартамент във вход на блок 19 в квартал "Дружба 3".

При пристигане на място се е появил и собственикът на жилището, за което е бил подаден сигнала. Той е отключил входната врата, при което е установено, че е забравено ястия върху газов котлон. Няма нанесени материални щети и пострадали хора.

Също в събота вечерта, в 21:45 часа, е постъпил сигнал за горящо стърнище в района на жп спирка "Кривня". До 00:17 часа в нощта срещу неделя екип от РСПБЗН-Ветово е ликвидирал възникналото горене на площ от около 30 000 кв.м. Стърнището е заорано.

На 7 август, за времето от 11:19 до 14:30 часа служители от РСПБЗН-Ветово с един автомобил и служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени на сигнал за запалено стърнище и в местността "Кривия гьол" в близост до ж.п. спирка Кривня. При пристигане на място се установява, че е запалено стърнище, което по първоначални данни е от 2 250 декара есенници. Пожарът е потушен на площ от около 500 000 кв. метра.

В неделния ден за времето от 16:15 до 16:55 часа трима служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени по сигнал за изтичане на газ пропан-бутан в блок 403 в квартал "Чародейка" в Русе. Бутилката е обезопасена, а входът проветрен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама