АБВ извоюва свой член в Централната избирателна комисия

13:06, 08 авг 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на ПП АБВ Георги Първанов и зам.-председателят Мариана Тодорова отправиха предложение до президента Росен Плевнелиев за назначение на Мартин Райков като член на Централната избирателна комисия до приключване на мандата на действащите членове.

Съгласно § 143 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изпълнение и допълнение на Изборния кодекс, за периода на мандата 2014-2019 на ЦИК съставът на избирателната комисия може да се допълни с по един член, предложен от партии или коалиции до президента на Републиката. 

Предложенията се приемат, когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

През следващата седмица държавният глава ще издаде указ за назначението на Мартин Райков за член на Централната избирателна комисия.  

Мартин Райков е юрист, член на НС на АБВ. Син е на известния телевизионер и шеф на СЕМ, покойния Райчо Райков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама