Трамплин за терапия получи Дневният център за деца с увреждания в Свищов

13:41, 08 авг 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В края на миналата седмица в Дневният център бе  доставен дългоочаквания от децата  трамплин за терапия.

Средствата за неговото закупуване са събрани с помощта на дарители от община Свищов, фирми и сдружения.

Съоръжението бе безвъзмездно транспортирано от Великобритания до адреса на Дневния център в гр. Свищов.  Това е вторият терапевтичен трамплин в България - първото съоръжение се намира във Фондация „Карин дом“ гр. Варна.

Екипът от специалисти на ДЦДУ-Свищов ще  използва физичните свойства на трамплина – неговата нестабилна еластична повърхност дава възможност за ускоряване или намаляване на скоростта на отскачане, което създава редица физиологични ефекти върху сърдечно-съдовата система, дихателната система, мускулния тонус, механизма за баланс, ортостатичния механизъм и не на последно място ефекта на възприятието, комуникативните умения и повлияване на сензорните дефицити.

През есента на настоящата година, обучителния екип на Фондация „Карин дом“ гр. Варна ще проведе допълнителни обучения на специалистите от гр. Свищов за ефективната употреба на съоръжението.

Към настоящият момент екипа на ДЦДУ-Свищов продължава набирането на средства, тъй като е необходимо извършването на ремонтни дейности за удачното монтиране на трамплина, както и допълнителни съоръжения за безопасното и комфортно качване на децата с дефицити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама