Правят промени в наредбата за бюджета на Община Търговище

13:56, 08 авг 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалистите от общинската администрация в Търговище изготвиха предложение за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за следващите три години, както и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета.

Промените са свързани с тези в Закона за публичните финанси, които бяха обнародвани през юни тази година. Те регламентират изменения в срока за публичното обсъждане на проектобюджета. Досега той беше до 30 ноември.

Промяната гласи, че обсъждането се провежда до 20 работни дни от обнародването на Закона за държавния бюджет за съответната година, съобщи ресорният заместник-кмет на община Търговище Валентин Велчев.

Съгласното новите разпоредби в Закона за публичните финанси, Общината ще внесе за публично обсъждане и разглеждане в Общинския съвет годишния финансов отчет за изпълнението на бюджета за 2015 г. до края на август. Обсъждането е насрочено за 25 август. Самият отчет, който е заверен без забележки от Сметната палата, е публикуван на сайта на Община Търговище. 

„В проекта за изменение на Наредбата има промени в максималния размер на разходите и ангажиментите за разходи, които Общината може да поеме спрямо средногодишния размер на отчетените разходи за последните четири години, както и процедура за Общини, които имат финансови затруднения. Нашата не попада в тази категория”, каза още Велчев.

Мотивите за изменение и допълнение на Наредбата, свързана с бюджетната прогноза и самия бюджет, ще бъдат публикувани на сайта на Общината тази седмица.

Заседанието на Общинския съвет, който ще разгледа промените, ще се проведе до края на август, допълни Велчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама