Кметът на Харманли с нова кадрова чистка в общината

14:23, 08 авг 16 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна кадрова чистка в Община Харманли прави в момента кметът Мария Киркова, която бе избрана от ГЕРБ. Последно преди дни е освободен началникът на отдел „Проекти, програми и обществени поръчки“ Мирослава Стоянова.  

От юни до този момент са сменени ръководителите на общинските предприятия „Чистота“ и „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“ и шефът на общинската „Горска компания“. В същото време са свободни директорските места на дирекции в общинска администрации и на няколко отдела.

Кметът на Харманли Мария Киркова обяснява пред Харман.бг, че „всяка една заплата на общински служител допълнително натоварва финансовото състояние на Общината и от друга страна тежи върху джоба на обикновения данъкоплатец. Ще използвам всеки икономисан лев за подобряване състоянието на града и общината и благоденствието на нашите съграждани, казва тя. Киркова твърди още, че администрацията разполага с достатъчен човешки ресурс, необходим за ефективното изпълнение на поставените задачи и отговорности.

Topnovini.bg потърси кметът Мария Киркова, за да обясни как ще стане пестенето на пари от съкращаване на служители, след като справка в бюджета на общината  показва, че в Общинската администрация заплатите на персонала, нает по трудови или служебни правоотношения, се финансира от държавата в размер на близо 733 хил лв., със 175 хил. дофинансиране. Тя обаче не си вдигна телефона.

След като има държавно финансиране на заетите в кметството, това означава, че ако има незает щат, средствата от държавата няма да бъдат отпуснати на общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама