АБВ и БСП все по-близо до обща кандидатура за президент

14:25, 08 авг 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С БСП сме все по-близо до обща кандидатура за президент, категорично заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg. Той отбеляза, че и двете партии са извървели дълъг път, a АБВ е в готовност за среща с БСП по много широк кръг от въпроси.

„Всеки от нас е със своите отговорности. Имаше един период от време, в който бях много остро критичен. Сега мисля, че всичко това, което изживяхме, надявам се и надживяхме, е било за добро“ , добави той.

Петков отказа да коментира евентуална номинация на Мая Манолова за кандидат-президент и „тежкия период“, през който преминава БСП. Според него всякакви опити за външно вмешателство и интервенция в партията са неприемливи.

Той се надява ръководството на БСП да успее да успокои вътрешнопартийните разногласия и да мобилизира избирателите си.

Относно името на ген. Румен Радев, което се спряга за лява номинация, Петков каза, че той е „един изключително подготвен и достоен човек, след това български генерал, след това офицер, след това пилот“. Зам.-председателят на АБВ отказа да коментира политическите аспекти на фигурата на ген. Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама