Пратиха в затвора варненец за данъчни престъпления

14:59, 08 авг 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд осъди 43-годишния Велико Великов от Варна за данъчни престъпления. Той бе признат за виновен, че в периода 14 юли – 14 септември 2010 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на представител на "Василев агробилд - 7" ЕООД, избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 537 993,81 лв., като потвърдил неистина в подадени декларации по Закона за ДДС и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Великов е признат за виновен и в това, че в периода 19 февруари – 13 октомври същата година съставил неистински частни документи: две заявления – декларации, договор за отдаване под наем на склад и две пълномощни. Той ги употребил пред Националната служба по зърното и фуражите - ТЗ Варна, за да докаже, че съществуват правоотношения на упълномощаване и наем и право за търговия със зърно.

ВОС му наложи наказания и за двете престъпления, като той ще изтърпи най-тежкото от тях - лишаване от свобода за срок от 5 години, в затвор, при строг режим. Съдът привежда в изпълнение наказанието, наложено по наказателно дело от 2007 г. на Варненския военен съд – лишаване от свобода за срок от 6 месеца в затвор, при строг режим.

Великов е осъден да заплати на министъра на финансите като представляващ държавата сумата от 537 993,81 лв. със законните лихви от септември 2010 г. насам. Тя е обезщетение за претърпени имуществени вреди, причинени в резултат на извършеното от него престъпление, уточниха от пресслужбата на съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок от днес.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама