До 2 месеца почва делото срещу избягалия турски шофьор, убил мотористи

15:40, 08 авг 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма информация Фарук Бекташ, избягалият турски шофьор, който блъсна и уби двама мотористи, да е напуснал легално страната ни. Това заяви говориятелят на прокуратурата Румяна Арнаудова на специална пресконференция.

По думите й все пак е възможно той вече да не е у нас и да е избягал нелегално в друга държава. Държавното обвинение е изпратило искане до Турция Бекташ да бъде издирен на нейна територия.

„Решението да ни го пратят е на турските съдебни власти“, заяви Арнаудова. По думите й, ако турският шофьор не бъде намерен той ще бъде предаден на съд задочно. Очаква се в рамките на 2 месеца делото да влезе в съда. Прокуратурата е пуснала Бекташ и за международно издирване.

Румяна Арнаудова каза още, че според нея мярката поставена от съда „домашен арест“, която му позволи да се укрие, не е следвало да бъде такава, а по строга - „задържане под стража“. Тя обясни, че подобна мярка се контролира трудно от органите на МВР.

Заради бягстството на турския гражданин от правосъдие, мотористи излязоха на протест миналата седмица пред турското посолство. Те протестираха и пред Съдебната палата, където скандираха „мафия“ и поискаха и съдията делото да подаде оставка.

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче пък се оплака, че протестиращите са искали да влязат в посолството и между тях е имало провокатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама