Пловдивчанин с достойно представяне на Световно по авиомоделизъм

17:12, 08 авг 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският национален отбор за младежи на провелото се от 1 до 7 август 2016 г. Световно първенство по авиомоделизъм за радиоуправляеми планери във Випава, Република Словения зае отборно трето място в надпревара с пилоти от 25 страни, съобщиха от Общината.

Родните ни представители бяха Никола Радков от "Модел клуб-Пловдив", Младен Тотев от Казанлък и Ивайло Димитров от Шумен.

Проведоха се девет старта в различни метеорологични условия. С отличното си пилотиране в последния старт, при изключително неблагоприятно време, Никола Радков доказа, че има място в националния отбор и в индивидуалното класиране. Младият пилот от Пловдив зае 14 място. Победители станаха отборът на Германия, а втори - отборът на Украйна. Това е най-големият успех досега на български младежи в този клас радиоуправляеми планери.

Отлично представяне при мъжете имаше и тийм мениджерът на отбора - състезателят на "Модел клуб-Пловдив" Ангел Карадинев, който зае 20 място в съревнование с 69 мъже и само на 40 точки от победителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама