Стоки за над 1,3 млн. лв. са иззети при полицейска акция

17:13, 08 авг 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стоки от известни търговски марки на обща стойност 1,362 млн. лв. са иззети при полицейска акция срещу нарушения на интелектуалната собственост във Варна и Златни пясъци. Операцията е проведена в края на миналата седмица, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В магазин в центъра на Варна е установена продажба на тонколони, чанти, хавлии, очила и други стоки с логото на известни марки. 56-годишният собственик на обекта не е представил документ за съгласие на правопритежателя на марките за продажбата им. Само оттам са иззети близо 1300 артикула на обща стойност около 1,3 млн. Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Варненската районниа прокуратура.

В Златни пясъци при проверка на търговски обект по същата причина са иззети мъжки кожени колани и аксесоари за мобилни телефони на стойност около 50 000 лв. Срещу с 49-годишния управител от гр. Антоново, област Търговище, е образувано досъдебно производство.

Около 120 чанти за около 12 000 лв. са иззети от друг обект в същия курорт. Досъдебно производство за нарушения на интелектуалната собственост е образувано и срещу неговия управител – 61-годишен осъждан добричлия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама