Ансамбъл "Добротица" с приза на фестивала „Фолклорен извор“ и златни медали

20:26, 08 авг 16 / Култура 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителният танцов ансамбъл "Добротица" към общински младежки център завоюва най-голямата награда - приза на фестивал „Фолклорен извор“ и златни медали за художествените му ръководители. Това съобщиха ръководителят Александър Александров и помощникът му Юри Митев.

Фестивалът се проведе в село Царевец, Община Свищов. През четирите му дни на сцената на лятното кино са се представили над 5 500 участници от много танцови състави, певчески групи за изворен фолклор, индивидуални изпълнения, обичаи, хумор и музика.

ПФТА "Добротица" се представи с танците "От ритъм в ритъм" и "Шопска импресия" по хореография на Александър Александров. Публиката бурно аплодира изпълненията, а цялото жури стана на крака, разказа Александров.

Хореографът Димитър Манов даде висока оценка за майсторство. Във вечерта на награждаването Организационният комитет връчи на ансамбъл "Добротица" най-голямата награда - приза на фестивала, и златни медали за художествените му ръководители.

От ансамбъла благодарят на общински младежки център "Захари Стоянов" за оказаното съдействие, за да могат да участват в музикалния форум и да прославят името на Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама