Двойката телефонни измамници остава за постоянно в ареста в Пловдив

20:31, 08 авг 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът остави за постоянно в ареста Галя Паскалева и Господин Господинов, привлечени като обвиняеми за телефонна измама, съобщава dariknews.bg

Двамата взели 2000 лева от 68-годишна жена от Пловдив. По същото досъдебно производство са задържани с мярка за неотклонение "задържане под стража" още двама души.

Припомняме, че на 23 юли 2016 г. пострадалата възрастна жена получила телефонно обаждане от непозната жена. Тя се представила за нейната племенница, която живеела и работела в Германия. Обяснила, че изпраща в България колет със спестяванията си от 32 000 евро по куриер на име Иван Иванов.

"Племенницата" помолила пострадалата да плати митническите такси за освобождаването на пратката. Жената обяснила, че има 2000 лева, и се съгласила да свърши услуга на роднината си. По-късно по телефона на пострадалата се обадил мъж, който се представил за Иван Иванов и поискал 3200 евро за освобождаване на пратката.

Жената отговорила, че не разполага с тази сума, и предала 2000 лева, като записала и съобщила по телефона номерата на банкнотите. В хода на разследването е установено, че телефонните разговори с пострадалата жена били провеждани от двамата обвиняеми.

Те са задържани на 4 август 2016 г., когато се явили в полицията в Левски, след като били обявени за национално издирвани по досъдебното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама