Касим Дал е присъствал на митинга в Турция в подкрепа на Ердоган

21:29, 08 авг 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съоснователят на Народната партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), която е част от Реформаторския блок, Касим Дал е присъствал на многомилионния митинг в подкрепа на президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, провел се в Истанбул.

Демонстрацията се проведе в неделя вечер и по информация на турските медии на него са присъствали над 4 млн. души.

"Около себе си виждам огромна вълна от хора, тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад "Йени капъ“ в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички, които подкрепят демокрацията, са тук!", написа той във „Фейсбук“ по повод демонстрацията на сила от страна на Ердоган след неуспелия военен преврат срещу него. Дал качи и свои снимки от събитието.

Към съобщението Касим Дал е публикувал и снимки, на които на преден е план е той, а зад него се виждат тълпите от хора, подкрепящи турския президент.

В предходно съобщение на Дал се казва, че "грандиозното събитие е организирано в името на родината, в защита на демокрацията, и в памет на геройски загиналите в опита за метеж от преди няколко седмици". "Огромни екрани, които ще бъдат монтирани във всичките 80 провинции на Турция, ще предават многомилионния митинг“, пише още Касим Дал.

В седмиците след неупешния преврат в Турция бяха арестувани хиляди – съдии, военни и учени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама