Ердоган и Путин обсъждат „Турски поток“ и отношенията Анкара-Москва

07:59, 09 авг 16 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Санкт Петербург, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин. Това е първата среща между двамата лидери от 2015-та година насам.

Отношенията между двете страни бяха замразени за повече от половин година, след като миналия ноември Турция свали руски бомбардировач Су-24.

„Това ще бъде историческо посещение, ново начало. По време на разговорите с моя приятел Владимир аз вярвам, че ще отворим нова страница. Нашите страни имат много неща да свършат заедно”, изтъкна Ердоган ден по-рано в интервю за агенция ТАСС.

В края на миналата седмица съветникът на Путин по външна политика Юрий Ушаков заяви, че двамата лидери ще обсъдят възобновяване на енергийните проекти, икономическите отношения и ситуацията в Сирия.

Ердоган и Путин ще разговарят насаме, след което срещата им ще продължи с работна закуска с участието на министри. Денят ще завърши с разговори за представители на деловите среди, като Ушаков посочи, че сред тях е предвидено да бъде ръководителят на “Газпром” Алексей Милер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама