Шефът на „Охранителна полиция” отчете добра работа на униформените край "Лъвов мост"

09:18, 09 авг 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на „Охранителна полиция” комисар Борислав Муеров отчете добри резултати от работата на полицията в района на „Лъвов мост”. Констатацията идва в отговор на оплакванията на живеещите в района, че изпитват страх. Мястото, изпълнено с бежанци, е вече пословично известно с наименованието „Малкият Бейрут”. 

Най-често проверките из „Малкият Бейрут” установяват само легални лица, затова полицейският началник констатира, че криминогенната обстановка там не е голяма. На жалбите на живеещите в района, комисарят отговори с разбиране, „струпването на такава група хора поражда страх”, но до момента до тях не е подаден сигнал за тормоз върху жени.

От началото на година са подадени 368 сигнала, за което началникът на „Охранителна полиция” благодари на бдителните граждани и ги призова да не спират да сигнализират за всяка нередност из района на „Лъвов мост”.

Само за последното денонощие проверените са 360 лица, от които 111 са легални бежанци на територията на страната. Проверяват се и хостелите в района, на някои от тях са повдигнати досъдебни производства за сътрудничество на нелегално пребиваващи лица.

Всички лица без документи за временно пребиваване се отвеждат директно в бежанските центрове, увери Моруев и се похвали, че вече е създадена и специална група за действие в това перо на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама