Русенските рокери излизат на протест

09:43, 09 авг 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рокери ще протестират на 10 август от 19 ч. пред Съдебната палата в Русе. Организатор на събитието е местният клуб „The Thunders MC”, който на практика се включва в Националния протест пред сградите на местните съдилища, организиран в различни градове на страната.

Той е срещу съдебно решение, в следствие което турски шофьор, който е убил на пътя семейство мотористи успява да избяга в Турция и не получава адекватна присъда.

Турският гастарбайтер Фарух Бекташ, който живее в Германия, уби Бойко и Таня Бойкови на 24 юли край Драгоман, след като навлязъл в насрещното с „Мерцедес“-а си. Семейството пътувало за Австрия, за да види внучето си.

Съдията от Софийския окръжен съд Недялка Николова пусна 60-годишния шофьор под домашен арест с мотива, че няма риск той да се укрие. Само 3 дни след като напусна килията си обаче, Бекташ избяга от страната и е обявен за общодържавно издирване.

Припомняме, че преди две години един от лидерите на русенския „The Thunders MC” Ивайло Андреев загина при подобни обстоятелства. Той намери смъртта си на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой. Случаят предизвика множество протести в България тогава, като под егидата на мото клубовете в цялата страна се блокираха възлови пътища, с настояване за спиране на движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама