Броят по 50 лв. на всеки, докарал студент в редовно обучение

10:35, 09 авг 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 лв. премия на всеки преподавател, служител или настоящ студент, който доведе мераклия да учи редовно обучение и успее да го запише, обеща деканът на Факултета по лозаро-градинарство доц. Красимир Михов в Аграрния университет (АУ) в Пловдив, съобщава trud.bg.

Деканът пише в e-mail, че "отново са осигурени средства от анонимен спонсор за награда" и че "ситуацията с кандидатстудентската кампания през тази година е драматична" – затова приемът на документи ще продължи без прекъсване чак до края на октомври. От електронното писмо става ясно, че към момента във факултета са се записали 67 редовни студенти, а бройките са 204, т.е. под 1/3. Затова доц. Красимир Михов призовава своите колеги и цялото "аграрно войнство" да потърсят сред близки и познати хора в подходяща възраст, да ги агитират да подадат документи за специалностите във факултета – лозаро-градинарство, хидромeлиорации и декоративно градинарство, и лично ги придружат до комисията.

След записването лобистите трябва да предадат трите имена на новия първокурсник и ЕГН-то му в деканата, защото "това е единственият начин да персонифицираме приноса на всеки и съответно да бъде поощрен за положените усилия". Преподаватели, запознати със ситуацията във вузовете ни, прогнозират, че догодина мизата може да скочи двойно и дори тройно, тъй като на много от университетите ще се наложи да закриват специалности. Друга масова практика е даването на комисиона на фирми, които набират студенти от чужбина – предимно от Гърция и Турция.

Припомняме, че преди два дни от Пловдивският университет "Паисий Хилендарски", съобщиха, че в редовна форма на обучение са запълнени 82% от бройките, а в задочна 90%. От своя страна ректорът на Медицинският университет в Пловдив чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев, заяви, че Спокойно можем да кажем, че кампанията за прием на нови студенти тази година е успешна, защото за едно свободно място се борят трима души".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама