"Движение 21" вече не иска да си говори с БСП за общ президент

11:05, 09 авг 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Движение 21" се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за президент на републиката, съобщиха от партията. Решението е на Националния изпълнителен съвет.

Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им, пишат от "Движение 21".

Партията на Татяна Дончева отбелязва и съществени разлики в разбиранията на двете формации към предстоящия вот за държавен глава. "Ръководството на БСП настоява преговорите да доведат единствено и само до съгласуване на т.нар. „обща лява кандидатура“ и „обединение на лявото“ срещу ГЕРБ и дясното. Ние от самото начало смятаме, че поставянето на изборната надпревара върху плоскостта „ляво-дясно“ работи в полза на кандидата на ГЕРБ", смятат от "Движение 21".

Според тях изборите за президент на републиката трябва да се възприемат като етап от продължителен процес на промяна в политическото статукво на прехода.

"Проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии. Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея", убедени са те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама