Потвърдиха ареста на рецидивист, разследван за грабеж

11:38, 09 авг 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Красимир Василев, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, ще дочака края на разследването срещу него в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна от 1 август тази година, с което спрямо Василев е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража”.

36-годишният мъж е ограбил със сила мобилния телефон на една от сестрите си само 6 месеца след излизането си от затвора, където търпял поредната си присъда. Василев е осъждан 11 пъти за престъпления от общ характер - 10 пъти за кражби и веднъж за грабеж при условията на опасен рецидив.

В жалбата си пред въззивната инстанция обвиняемият твърди, че ВОС не е направил пълен анализ на събраните доказателства, че няма да въздейства върху свидетели по делото и ще съдейства за разкриване на обективната истина. Варненският апелативен съд намира, че жалбата му е неоснователна. Събраните доказателства (свидетелски показания и обясненията на обвиняемия) обосновават предположението, че Красимир е автор на грабежа, който за него е при условията на опасен рецидив. Законът предвижда за това тежко по смисъла на закона престъпление затвор от 5 до 15 години, припомнят от пресслужбата на съда.

Въззивната инстанция подкрепя извода на ВОС, че е налице реална опасност Василев да извърши друго престъпление или да се укрие, ако е на свобода. Обвиняемият няма документи за самоличност и няма адресна регистрация. Обстоятелството, че е зависим към хероин, не мотивира съда да определи по-лека мярка за неотклонение. Определението на този съд не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама