До 24 август приемат оферти за санирането на жилищни сгради в Пловдив

12:06, 09 авг 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 24 август се приемат оферти за участие в процедурата за изпълнител на дейностите по саниране на многофамилни жилищни сгради в Пловдив, съобщи заместник-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски

Той припомни, че обществената поръчка е обявена и е публикувана на интернет страницата на Община Пловдив. 52 са сградите, които са включени на този етап, но за момента не може да се каже за колко от тях ще има сключени договори. Поръчката е на обща стойност близо 53 милиона лева.

"Подготвени сме много сериозно. Съвместно с Камарата на строителите разработихме ръководство с условията как трябва да върви санирането и на тази база се провеждат обучения с фирмите, които желаят да участват", поясни инж. Кацарски.

От Камарата на строителите е изискана оценка за възможностите на различните компании. "В момента, в който има сключен договор за отделна сграда, ще може да започне и работата по нея", конкретизира заместник-кметът.

Най-много от одобрените за саниране сгради са в район "Западен". Прави впечатление, че в най-големия панелен район в Пловдив - "Тракия", кандидатите не са много. "Това зависи от инициативността на членовете на етажната собственост, не от Общината или държавата, а само от хората", коментира инж. Кацарски.

Процесът на канадидатстване продължава, финансиране за сега заявяващите желание да се включат в санирането ще има през 2017 г. Няма промяна в условията, с изключение на тези, които кандидатстват за средства по програмата "Региони в растеж", поясни заместник-кметът. Община Пловдив има сключен договор с управляващия орган във връзка с интегрирания план за градско развитие, по който ще бъдат осигурени 18 милиона лева за саниране на сгради. Става въпрос за здания с между 5 и 36 апартамента.

"Смятам, че Пловдив е една от общините с най-много сгради, които ще бъдат санирани. Много добре се проведоха предварителните процедури, обследванията са приключили и сме напълно готови да сключим договори за изпълнение", категоричен е заместник-кметът Димитър Кацарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама