Завършва санирането на блок 165 в „Меден рудник“

12:11, 09 авг 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санирането на блок 165 в бургаския комплекс „Меден рудник“ е пред финал. Той ще бъде вторият в Бургас, обновен изцяло по Националната програма за енергийна ефективност.

По външните стени е положена топлоизолация и се прави шпакловка. Изцяло е подменена дограмата, ремонтираната е мълниезащитната система. Частично е направена хидро- и топлоизолацията на покрива. В момента се работи по стълбищните клетки.

Новото цветово оформление на 165-ти блок силно контрастира с олющените стени на останалите панелки в комплекса. Фасадата му е решена в топли нюанси на лилавото и бялото. Върху едната външна стена, освен номерът, е изобразен и знакът, който ще носят всички санирани блокове в „Меден рудник“ по Програмата за енергийна ефективност.

Работата по цялостното обновяване на 165-ти блок трябва да приключи тази есен. Сградата е с 3 входа, 4 етажа и разгърната площ от близо 3700 квадратни метра.

Община Бургас е първенец по брой одобрени сгради, които ще бъдат санирани безплатно по Националната програма. Над 180 блока вече са обследвани и сертифицирани по Програмата, а на собствениците им са издадени технически паспорти и доклади за енергийна ефективност.

Втората фаза от прилагането на мерките за енергийна ефективност е свързана с изработването на проекти и извършването на ремонтни дейности. В момента се извършват строително-монтажните работи в повече от 15 сгради в Бургас. За други 10 блока има изработени инвестиционни проекти, които скоро ще бъдат одобрени.

50 жилищни блока имат избрани изпълнители, които ще изработят проекти и ще извършат ремонтните дейности, предвидени по Програмата за енергийна ефективност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама