Подземен паркинг с 60 места заработи в центъра на Русе

12:34, 09 авг 16 25 2865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерен подземен нов паркинг на две нива, който се намира под Доходното здание, работи от днес в Русе, похвалиха се от местната Община.



Кметът Пламен Стоилов, зам.-кметовете Наталия Кръстева и Димитър Наков, както и главният архитект Живка Бучуковска лично инспектираха новия паркинг, който събира 60 автомобила – по 30 на всяко от нивата.



Работното време е денонощно, а цените за паркиране са приети от Общински съвет – Русе през месец юли.

За един час в периода 08.00-18.00 ч. – 1,00 лв. с включен ДДС; За 1 един час в периода от 18:00 часа до 08:00 часа – 0,50 лв. с включен ДДС; За 1 едно денонощие (от двадесет и четири часа) – 12,00 лв. с включен ДДС.

Дължимата сума се изчислява при всеки започнат час.

За изграждането на паркинга Община Русе инвестира 630 000 лева собствени средства.

Както вече съобщихме, обществената поръчка бе спечелена от ДЗЗД "Интис - Бул". Обединението е съставено от две дружества - русенското "Интис" ООД, което е с управител Светослав Денчев Йончев и съдружници Камен Теодоринов Патриков, Яков Соломонович Бромберг, Огнян Георгиев Вълканов, Радиана Петкова Димитрова, Неделчо Ботев Коев и софийското "Булстрой Груп" ООД с управител Георги Василев Евтимов, който е съдружник с Детелина Стефанова Евтимова.

Две светещи табла, пред самия паркинг и в началото на ул. „Гладстон“, указват колко са свободните места за паркиране във всеки един момент. Въведена е и нова организация на движение, като по улица „Гладстон“ е забранено паркирането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама